Feest en verjaardag

Carnaval
Aan carnaval wordt aandacht besteed.  We versieren maskers, verkleden ons en dansen en zingen op muziek Op de laatste dag voor carnaval mogen alle kinderen verkleed naar de opvang komen.

Pasen
Vlak voor de paasdagen gaan we eieren verven en daarna lekker opeten. Ook maken we allerlei paas knutselwerkjes. En wie weet komt de paashaas wel langs om eieren te verstoppen?!

DSCF1210

Sinterklaas
Natuurlijk mag ook Sinterklaas niet zomaar voorbij gaan zonder dat wij daarbij stilstaan. We zingen sinterklaasliedjes, maken knutselwerkjes, verkleden ons als hulp-sinterklaas en zwarte piet. Alle kinderen mogen een keer hun zelfgeknutselde schoentje zetten. Zouden Sint en Piet er iets lekkers in doen?!

Kerst
Kerst vieren wij ook, zonder religieuze achtergrond. Samen maken we het gezellig met allerlei kerstversiering in de woonkamer. Ook knutselen we weer volop, zingen kerstliedjes en lezen boekjes over de kerst.

Verjaardag
Elk kind mag bij het Girafje uitgebreid zijn of haar verjaardag vieren. De woonkamer wordt versierd en natuurlijk krijgt de jarige een verjaardagsmuts. We vieren de verjaardag in de ochtend. De jarige mag op een versierde stoel zitten, we zingen verjaardagsliedjes en maken muziek met de muziekinstrumenten. De jarige krijgt een cadeautje en mag trakteren.