Dagprogramma

06.30-09.00

De kinderen worden gebracht. Voor de ouders is er koffie/thee. Er is gelegenheid voor een overdracht van ouder naar gastouder.

09.00-09.30

We gaan gezellig met elkaar aan tafel zitten om fruit en een tussendoortje te eten en iets te drinken. Tijdens het eten lees ik een boekje voor en zingen we liedjes.

09.30-10.45

De kinderen die moe zijn breng ik naar bed om te rusten. Ook is dit een moment om naar het toilet te gaan en/of de luier te verschonen.Met de kinderen die wakker zijn doe ik een activiteit die aansluit op het thema. Dit kan van alles zijn bijv.: bewegingsspel, knutselen, kleien, bouwen etc.

10.45-11.30
Als het weer het toelaat gaan we naar buiten, anders kunnen de kinderen vrij spelen in huis.

11.30-12.15
Lunchtijd! Samen met de oudste kinderen dek ik de tafel en eten we met z’n allen een boterham.

12.30-14.30
Kinderen die nog een keer per dag slapen worden naar bed gebracht voor het middagslaapje. Kinderen die niet naar bed gaan, mogen vrij spelen of hebben een rustmoment op de bank.

14.30-15.15
Tijd voor fruit en wat drinken. De kinderen krijgen eerst een schone luier of gaan naar het toilet. Tijdens het eten en drinken zingen we liedjes en lees ik voor uit een boekje dat bij het thema past.

15.45-16.30

Als het weer het toe laat gaan we naar buiten, anders kunnen de kinderen vrij spelen in huis. Ook is er nog een keer een toilet/verschoon ronde.

16.30-18.30
Kinderen worden weer opgehaald. Tijd om de ouders te ontvangen, de dag door te spreken en eventuele bijzonderheden toe te lichten.

Uiteraard krijgen de kinderen tussendoor ook een schone luier of worden naar het toilet gebracht. Voor baby’s geldt natuurlijk dat zij hun eigen ritme volgen.

Voor alle kinderen werk ik met een schriftje. Hierin staat wat en wanneer ze hebben gegeten, wanneer ze hebben geslapen, hoe het kind zich heeft gevoeld. Kortom dit is een klein verslag van hoe de dag is verlopen Ook houd ik per kind een knutselboek bij.
Uw kind mag dit bij uitschrijving meenemen.